Tavoite

Julkilausuttua lupausta on vaikeampi pettää

Kirjoitan tätä, jotta olisin vielä sitoutuneempi omiin itselleni asetettuihin tavoitteisiin. Olen kesälle ja lopulle vuodelle 2017 asettanut muutamia tavoitteita. Yksi tavoitteistani koskee itsensä kehittämistä ja ammattikirjallisuutta: kesän lukulistallani on 3 kirjaa

  1. Terhi Majasalmi: Totuus taloudestasi
  2. Hanne Valtari & Satu Rämö: Unelmahommissa
  3. Cary Keller & Jay Papasan: The One Thing

Olen jo hyvässä vauhdissa, sillä sain eilen luettua loppuun Totuus taloudestasi-kirjan. Vielä on hyvää aikaa kahdelle toiselle kirjalle, jotka ovat jo varauksessa kirjastosta. Syy miksi päädyin näihin kirjoihin oli selkeä; minulla on kova motivaatio oman yritystoimintani kehittämiseen ja aika selkeät suunnitelmat myös siihen, millä tavoin haluan yritystäni kehittää. Se mikä puuttuu on huippuunsa viritetty mielentila ja muutama työkalu. Toivon saavani näistä kyseisistä kirjallisuuden helmistä (toivottavasti) tarvitsemani buustin ja työvälineet. Tarkoitus on jokaisen kirjan jälkeen implementoida konkreettisia toimenpiteitä kirjan aihepiiriin liittyen - tämä suunnitelma on myös aikataulussa sillä Totuus taloudestasi- kirjan lukemisen aikana ja jälkeen olen tehnyt muutoksia, jotka vaikuttavat pitkällä aikavälillä sekä henkilökohtaiseen talouteeni, että yritykseni menestymiseen. Tulevalta kahdelta kirjalta toivon vielä suurempaa motivaatiota ja ymmärrystä omaa yrittämistä kohtaan, sekä kykyä keskittyä siihen omaan ydintoimintaan ja osaamiseen.

Oman yrityksen tai omien taitojen kehittämisen tulisi aina olla tahdon asia - jos joku "pakottaa" sinut osallistumaan koulutuksiin tai seminaareihin - tuskin lähdet sieltä kovinkaan kehittyneenä. Kummastelen aina ihmisiä, joilla ei ole kiinnostusta itsensä kehittämiseen tai oman osaamisensa parantamiseen, varsinkin silloin jos kyseessä on yrittäjä. Maailma muuttuu niin nopeasti, että jos omaa osaamista ei ole halukas kehittämään eikä näkökulmia laajentamaan on turha miettiä 10 vuoden päästä miksi kassakirstu humisee tyhjyyttään. Kirjojen tai webinaarien kautta itsensä kehittäminen on siitä mukavaa puuhaa, että ainakin itselläni se johtaa aina konkretiaan ja lukemattomiin ideoihin - kaikkien ideoiden ei tarvitse olla yhtä hyviä tai toteutuskelpoisia, mutta joukosta löytyy yleensä 1-2 helmeä.

Tässäpä siis kesähaasteeni sinulle:

Päätä yksi alaasi tai muuhun kiinnostuksen kohteeseen liittyvä kirja ja lue se elokuun loppuun mennessä. Kirjan perusteella, implementoi 3 konkreettista muutosta.