Suunnitelmallisuus

Suunnitelmallisuus, tuo örisevä mörkö päänuppini takaraivossa. Suunnitelmallisuuden ongelma on se, että sen tulokset heijastuvat usein viiveellä tai välillisesti. Sekä hyödyt, että suunnittelematta jättämisen vaikeudet. Usein suunnitelmien puutteen huomaa vasta silloin, kun maidot ovat jo lattialla ja markkinat alkaneet. Rauhallisesta työpäivästä yltyi syklonin tyyppinen mayhem, joka pyyhkii kaiken muun tieltään. Aikaa menee enemmän tulipalojen sammutteluun kun nuotiopuiden keräämiseen. Tulipaloja sammutellessa aivojen laidalta myös sopivasti tippuu kaikki muut järkevät ajatukset ja vähintäänkin muut yhtä tärkeät tehtävät.
Parhaimmillaan organisointitaidot, jäsentely ja selkeät suunnitelmat johtavat mm. katteen paranemiseen, mielenrauhaan, selkeään työ/vapaa-aika jakoon, asiakaspalvelun paranemiseen ja oman palvelutuotannon tehokkaampaan toimintaan. Suunnitelmia auttavat erilaiset työvälineet kuten kalenterit, muistutukset ja projektinhallintaohjelmat, mutta lähtöpiste on kuitenkin eri. Jotta joku asiasta muistuttaa, tai tieto jostakin löytyisi SE PITÄÄ ENSIN LAITTAA SINNE. Ensimmäinen askel suunnitelmissa onkin suunnitella omat ajatukset niin, että kaikki muistamisen arvoinen laitetaan ylös jonnekin.
Samat säännöt pätevät tietysti KonMarittaessa kotonakin, mutta nyt pohdin kuitenkin oman työelämän ja uran suunnitelmallisuudesta - en pelkästään viikottaisista projektisuunnitelmista vaan pidemmän aikajänteen suunnitelmista. Itselläni on aika selkeä 5-year plan. Tuleeko se toteutumaan - se on eri asia. Mutta suunnitelmat ovat tehty. Valelen perustuksia eri suunnitelmien vaiheisiini joka viikko, vaikka tietäisin, että se "projekti" jatkuu vasta vaikkapa vuoden päästä. Pitkäkantoinen ajattelutapa hyödyntää sekä omien tavoitteiden saavuttamisessa, että asiakaspolkujen suunnittelussa ja myyntiprosessin parantamisessa. Omassa suunnitelmassani pääosaa näyttelee erilaiset palvelutarjontaani laajentavat ja syventävät tekijät; opiskelen täydentävää tutkintoa, säästän tiettyyn laitteistoon sijoittamiseen ja kirjoitan ajatuksiani toivottavasti joskus julkaistavaa kirjaa varten. Mitä murusia sinä ripottelet polulle tälle hetkellä?